ОБНОВЯВАНЕ НА КОМПЮТЪРНАТА ЛАБОРАТОРИЯ В БУРГАСКИ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ

През месец септември 2018 г. „2 ПЛЮС БЪЛГАРИЯ“ АД взе активно участие в обновяването на компютърната лаборатория в Бургаски свободен университет.

С дарение от 10 компютърни конфигурации „2 ПЛЮС БЪЛГАРИЯ“ АД допринесе за по-качествени условия на обучение на студентите в Центъра по информатика и технически науки (ЦИТН). По-добрите условия на обучение на студентите благоприятстват тяхната професионална реализация и ние се радваме, че имаме честта да допринесем за успешното развитие на кадри в областта на информатиката и компютърните науки в нашият регион.

 

Събитието се проведе на 4 септември2018 г. и в него взеха участие студенти, преподаватели и партньори на БСУ.

 

Лабораторията ще работи в лицензирана среда за програмиране на MetLab.

 

„Това е успешно начинание и добра практика на съмишленици с принос за развитието на трите направления в ЦИТН - Информатика и компютърни науки, Електротехника, електроника и автоматика и Комуникационна и компютърна техника. Лабораторията, ще повиши нивото на обучение на студенти, докторанти и преподаватели както и научното ниво на разработки на вътрешни и международни проекти“- каза при откриването проф. д-р Радостин Долчинков, декан на ЦИТН, като исказа благодарности на Изпълнителния директор на „2 ПЛЮС БЪЛГАРИЯ“ АД г-н Димитър Павлов и му връчи грамота за успешно партньорство.

 

© 2011-2024 -- 2 Plus Bulgaria

Този уебсайт използва бисквитки (Cookies). Можете да се съгласите с тях чрез продължаването на разглеждане на уебсайта или чрез натискане на "Съгласявам се". Научи повече.

Съгласен съм