СИГНАЛНО-ОХРАНИТЕЛНА ТЕХНИКА

От МВР са категорични, че най-сигурното средство за защита на дома и офиса е поставянето и охраната със СОТ. Оказва се, че този начин за защита е доста добър, защото не оставя почти никакво време за действие на крадците.

 

Ако сте решили да си слагате СОТ, имате две варианта. Когато правите ремонт или изграждате офис, можете да се обадите на фирма да ви сложи кабелен СОТ, преди да сте замазали. Ако пък сте пропуснали този момент, можете да си сложите безжичен СОТ.

 

В обекта се поставя един контролен панел, с който жично или безжично са свързани всички останали периферни устройства. Датчиците биват няколко вида - за движение, звукови, магнитни, сеизмични и термични. Първите три са най-често използвани. Сеизмичните датчици са задължителни, ако имате каса. Те се монтират на нея и при опит за пробиване или каквото и да било друго насилствено отваряне алармата се включва. Датчиците за движение са най-широко разпространени. Поставят се на места, откъдето може да се влезе - до врати и прозорци. Звуковите улавят шума от счупено стъкло, затова се поставят до прозорци, витрини и други остъклени места. Магнитните са полезни тогава, когато сме в обекта, но искаме алармата да е включена. Те се поставят на вратите и прозорците така, че да се задействат още при самото им отваряне. 

 

При настройката на СОТ, можете да пускате определени зони да бъдат активни, други не. Така например, ако живеете в къща, когато си лягате вечер, можете да включите алармата само на долния етаж, докато вие сте на горния. В такива случаи имате два панела - един за долния и един за горния етаж. Можете да включите да ви работят само датчиците на вратата или само на прозорците. Новите СОТ централи имат възможност и за дистанционно управление, както и изпращане на SMS/Notification  към телефони. Към тях могат да се монтират противопожарни датчици, които работят 24 часа и сте изключили алармата. Това е много ценно за улавяне на пожара още в началото му. Когато датчикът улови дим, алармата се активира и изпраща съобщение.

 

Услугите, които 2 Плюс България АД предлага по проектиране, монтаж и поддръжка на сигнално-охранителна техника (СОТ) осигуряват повишена сигурност на обекти от различен тип – жилища, офиси, магазини и други.

 

Процесът обхваща проектиране, полагане на кабели, поставяне на датчици  и настройка на СОТ връзка към мрежова структура и интернет според желанието на клиента.

 

Направи запитване

© 2011-2024 -- 2 Plus Bulgaria

Този уебсайт използва бисквитки (Cookies). Можете да се съгласите с тях чрез продължаването на разглеждане на уебсайта или чрез натискане на "Съгласявам се". Научи повече.

Съгласен съм