ПЕРИМЕТРОВА ОХРАНА

В 21 век, с нагнетяването на напрежението  по религиозни или икономически причини , повече от всякога, съществува значителна необходимост от осигуряване на безопасност в домовете ни, бизнеса и обществените пространства.

 

Известния консултант по сигурността Steven Layne,  казва:  "Един обект е  добре защитен само тогава, когато е висок професионализма на хората, които го защитават. Можете да поставите аларми на всички врати, видеонаблюдение в цялата сграда, да обезпечите периметъра, но ако на човека по сигурността, седи зад бюрото и чете списание, то тогава вашата система не е ефективна."

 

Все пак чрез подсигуряването на външния периметър се контролират хората, които са оторизирани да престъпят границите на вашата собственост. Един от най-екстремните форми на периметрова охрана е бодлива телена ограда с порта, защитена с въоръжена охрана. В други случаи охраната с микровълнови бариери  или сензорен  кабел е напълно достатъчна.

При вземането на решение какъв тип на периметрова охрана да се приложи, трябва внимателно да се преценят потенциалните рискове,мястото, околната среда ,вземайки се в предвид и наличните физически мерки за сигурност.

 

Една ефективна система за периметрова охрана трябва да изпълнява следните 5 основни функции:

  1. Възпиране достъпа до обекта чрез ясно дефиниране на границите му.
  2. Детекция: ранно известяване на неоторизирано нахлуване
  3. Забавяне на нарушителя и осигуряване по този начин на време за реакция на хората от сигурността.
  4. Преценка: тя включва процедура, с която се определя дали алармата не е фалшива.
  5. Ответна реакция: хората от сигурността предприемат действия.

 

Има много и  различни типове сензори. Те могат да бъдат видими или прикрити (скрити). Те също могат да бъдат пасивни, като вибрациионните и инфрачервените детектори, или активно да излъчват енергия.

 

Типовете системи за периметрова охрана са: Инфрачервени бариери, Микровълнови бариери, Комбинирани бариери, Периметрова охрана с външни детектори, Сензорни кабели, Специализирана видеосистема за детекция и проследяване на обекти.
2 Плюс България АД е изградила и изгражда системи за периметрова охрана с различни видове сензори, като много от тях е интегрирала с видеонаблюдение с проследяваща функция.

 

С помощта на специалистите ни може да получите консултация, информация и предварителна оферта по ваше задание след предварителен оглед и уточняване на вашите нужди.

 

Направи запитване

© 2011-2024 -- 2 Plus Bulgaria

Този уебсайт използва бисквитки (Cookies). Можете да се съгласите с тях чрез продължаването на разглеждане на уебсайта или чрез натискане на "Съгласявам се". Научи повече.

Съгласен съм