ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ

 

Видеонаблюдението вече е основна част от изграждането на съвременните сгради, офиси и промишлени обекти. Чрез камерите за видеонаблюдение може да се осъществява непрекъснат контрол и охрана.  

 

Неоспорим факт е, че изграждането на такива системи намалява престъпността в пъти, повишава се производителността на труда и се увеличава сигурността на следените обекти. В медиите съществуват достатъчно доказателства от ефективността на системите за видеонаблюдение. Не случайно всички големи промишлени и търговски обекти се проектират или доизграждат с такива системи.

 

Видеонаблюдението се състои от няколко основни компонента: камери (аналогови, цифрови), записващо устройство (NVR,DVR, сървърна станция с инсталиран софтуер), захранващи модули  и мрежови устройства за предаването на данните.

 

Съвременните цифрови камери са с много висока резолюция (Full HD или 4K), което предполага много висока детайлност на заснемания обект. Повечето от тях поддържат опцията PoE (Power over Ethernet) и се захранват през Ethernet кабел което е допълнително удобство за инсталацията им.

 

Едни от най важните параметри, които притежават съвременните системи за видеонаблюдение са:

 

 

   Възможност за онлайн наблюдение;

 

 

   Работа при всякакви температури;

 

 

   Интелигентност на системата - (Video Content Analytics);

 

 

 

  Вандалоустойчивост.

 

От скоро на нашия пазар са и т.н термални камери – т.е камери, които реагират на диференциална разлика в температурата. Хора и други топлокръвни същества стават лесни за наблюдение и проследяване въпреки заобикалящата ги среда – ден, нощ, гора, мъгла, дим, проливен дъжд.

 

 Ако сте решили да оборудвате своя обект със система за видеонаблюдение е важно не само каква техника ще използвате, но и как ще бъде изградена самата тя.

 

Ние от 2 Плюс България АД предлагаме цялостно изграждане на системи за видеонаблюдение, предлагайки индивидуални решения, съобразени с особеностите на всеки обект или дейност.

 

Изграждането на съвременна системата за видеонаблюдение не включва само монтирането на камери и записващи устройства. Качествено проектираната и изградена система изисква добър екип от проектанти и инженери, за разгръщането на възможностите на системата.

 

Достъпните цени, доказаната компетентност и високо качество на влаганото оборудване и компоненти ни прави предпочитан избор при внедряване на различни по мащаб и принцип на работа системи за видеонаблюдение.

Направи запитване

© 2011-2024 -- 2 Plus Bulgaria

Този уебсайт използва бисквитки (Cookies). Можете да се съгласите с тях чрез продължаването на разглеждане на уебсайта или чрез натискане на "Съгласявам се". Научи повече.

Съгласен съм