СИСТЕМИ ЗА ОБРАБОТКА И СЪХРАНЕНИЕ НА ИНФОРМАЦИЯ

Защитата на данни е от много голямо и решаващо значение за дългосрочния успех на бизнеса, защото възстановяването на изгубени данни може да отнеме стотици часове, струва скъпо и не винаги оправдава очакванията, т.е данните не са възстановени. Без подходящо резервно копие на Вашите данни, бизнесът става много уязвим. Загубата на данни може да бъде вследствие на кражба, пожар, наводнение, вируси, токови удари или техническа неизправност.

 

Най-общо казано устройството за съхранение на данни представлява  хардуерен модул, който може да свържете към мрежата си. Вие избирате колко твърди дискове да поставите в него и какъв да бъде обема за съхранение на информация, както и правата за достъп до ресурсите му. Така в мрежата си имате масив, който може да достигне няколко десетки TBytes.

 

Предимствата на тези устройтва са в това, че са малки и не заемат място, не консумират излишно количество ток, лесно се конфигурират и използват, като по всяко време можете да увеличите мястото за съхранение. Това прави тези устройства идеален избор за малкия и среден бизнес.

Устройствата се делят на два основни вида:

 

NAS сървъри - могат  да се използват от множество клиенти и устройства през Вашата мрежа, дори и тези, които се намират в географски разпръснати офиси. NAS устройствата предлагат споделен ресурс за всички потребители в мрежата. Този вид решения идват с всичко необходимо за централизиране на файловете на Вашия бизнес. След като ги инсталирате, интелигентно управляват дисковете и състоянието на мрежата, намаляват времето за поддръжка, така че да можете да се съсредоточите върху бизнеса и да не се притеснявате за информацията.

 

                              

 

SAN - Storage area network - сред предимствата на SAN са по-лесното управление и администриране и по-голямата гъвкавост, тъй като физическото разположение на съхраняващите устройства е без значение. Повечето SAN архитектури подържат по-ефективни процеси на възстановяване при загуба, тъй като обхващат отдалечени вторични сторидж масиви. Това позволява репликация на данните от специализирани SAN устройства, софтуер на сървъра или контролери за дискови масиви. SANs ползват Fiber Channel мрежи - инфраструктура, изградена специално за сторидж комуникации, тъй като предоставя по-бърз и надежден достъп в сравнение с протоколите от високо ниво, ползвани при NAS.

 

 

Много от малките и средни фирми нямат специализиран ИТ персонал, който да управлява сложната среда за съхранение на данни. Когато системите за съхранение са трудни за инсталиране и поддържка, когато трябва да се управляват на местно ниво, много фирми правят компромис с наемането на добри и вискополатени кадри, разчитайки на своя персонал за съхранението на информацията. В повечето случаи това съхранение е непоследователно и неправилно, оставяйки критични данни уязвими към катастрофална загуба. Ето защо е нужно ефективно решение за съхранение, специално за нуждите на малкия и среден бизнес, способно да осигури комбинация от надеждност, гъвкавост и лекота на използване, заедно с отлична производителност и солидна защита.

 
 

Процесът обхваща одит на място и разговор с клиента за изясняване на нуждите му , предлагане на няколко вида решения и инсталиране и конфигуриране на това, което заедно сме избрали.

"2 Плюс България" АД може да предложи решения за бизнеса Ви, тъй като разполага с инженери, които са сертифицирани в тази област. Специализирането и изграждането на такива решения вече 10 години ни помага да предложим все по-гъвкави решения.

 

Направи запитване

© 2011-2024 -- 2 Plus Bulgaria

Този уебсайт използва бисквитки (Cookies). Можете да се съгласите с тях чрез продължаването на разглеждане на уебсайта или чрез натискане на "Съгласявам се". Научи повече.

Съгласен съм