ПЕРИМЕТРОВА ОХРАНА С ТЕРМАЛНИ ВИДЕОКАМЕРИ И АНАЛИТИЧЕН СОФТУЕР

Представлява напълно интегрирана периметрова система за откриване и оценка на обекти/субекти. Предоставя визуална възможност за откриване и минимизиране на фалшивите аларми. Топлинни охранителни камери които се използват улавят топлината от обектите а не отразената светлина както при конвенционалните камери. По този начин се получава ясно изображение в пълен мрак и през дим, прах и лека мъгла. Те позволяват да следим повече обекти/субекти, които са на по-голямо разстояние от камерата. Позволяват локализиране дори и при ясна слънчева светлина.

Thermal Fence  системите осигуряват автоматизирано наблюдение на периметъра, откриване на пробиви на критична инфраструктура нефтохимически съоръжения, ядрени съоръжения, търговски и жилищни сгради.

Редица водещи производители осигуряват различни термални камери за нуждите на Thermal Fence системите. Те разполагат със специализиран софтуер за настройка, оптимизация и наблюдение който поддържа всички налични на пазара сензори. В комбинация със системите за видеонаблюдение могат да се реализират редици допълнителни функции като например завъртане на PTZ камери към мястото на пробива и т.н. Допълнително съществува и възможно за интегриране на допълнителни модули към системата като: радари, сензори и т.н. Всички данни от пробиви и детекция за пазят в специални бази данни и са налични за анализ от оператори.

Всички тези функции позволяват на оператора да изпълнява незабавна визуална проверка на алармата и взимане на необходимите мерки. В допълнение съществуват и абсолютно автоматични алгоритми, специално предназначени за работа с видео поток от термични камери, което позволява създаване на персонализирани правила, изключване на зони, аларми при рязко покачване на температурата и т.н. Заедно с работата на операторите тези правили допринасят за изключително ниския процент фалшиви сигнали за тревога.

Основно предимство на Thermal Fence  системите е че те са по евтини отколкото инсталиране на нова физическа ограда и бариери, по-малко натрапчиви са, не изискват скъпо осветление, както и изграждане на допълнителната инфраструктура необходима за конвенционалните решения.Thermal Fence позволява да:

 

 

Да се повишат значително възможностите за откриване на обекти по съществуващата физическа ограда по периметъра на охрана.

 

 

 

 

Създаване на виртуален периметър в области, които не могат да бъдат укрепени поради икономически, екологични, или логистични ограничения.

 

 

 

Укрепи сигурността на критичните зони, чрез създаване на допълнителни зони с по високо ниво на сигурност.

 

 

 

Оптимизиране на разходите за инфраструктурна инсталация, свързани с прокопаване на канали, поставяне на стълбове, окабеляване, допълнителни системи съхранение и увеличения мрежови трафик.

 

 

 

Възможност за бързо и лесно разширение в бъдеще чрез добавяне на нови термални камери при промяна на             периметъра на охранявания обект.

 

 

 

Модулност и Гъвкавост. При промяна на периметъра на охранявания обект, системата може лесно да се адаптира при минимални разходи за разлика от конвенционалните съоръжения.

 

 

Thermal Fence системите могат да се конфигурират в комбинация от термални камери, системи за сигурност, системи за видеонаблюдение, оградни съоръжения,  сензори, радари, сеизмични мрежи и т.н. Те работят в съществуващата IP мрежа за видеонаблюдение, като информацията от нея се визуализира на съществуващите работни станции, което я прави крайно ефективна, надеждна и удобна

Всички термални камери и други сензори за периметрова охрана са напълно интегрирани в системата Thermal Fence. В същото време обаче системата е автономна, като позволява работата при определени условия да продължи дори и при възникване на проблем с VMS системата.

Специалистите от 2 Плюс България АД ще Ви помогнат във всяка стъпка от изграждането на Thermal Fence за Вашият обект. От избора на правилното софтуерно решение, през изграждането, настройката и поддръжката на системата. Ние предлагаме широк набор термални камери от водещи световни производители като Axis, Bosch, Flir и други. Надеждни сървърни и blade решения от HP, IBM и Siemens, Cisco и други. Сигурността и охраната на Вашия обект са гарантирани с решенията за Thermal Fence на 2 Плюс.

 

Направи запитване

© 2011-2024 -- 2 Plus Bulgaria

Този уебсайт използва бисквитки (Cookies). Можете да се съгласите с тях чрез продължаването на разглеждане на уебсайта или чрез натискане на "Съгласявам се". Научи повече.

Съгласен съм